Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Πέρκα με πράσα

Παρασκευή 20/4/12

Καλημέραααααααααα!!! Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη!!
Απ΄ότι είδα όλες αυτές τις μέρες γυρνώντας απο σπιτάκι σε σπιτάκι περάσατε όλες πολύ καλά!! 
Κι εμείς , ηρεμήσαμε, φάγαμε και ήπιαμε μέχρι σκασμού ,BBQ skewerβολτάραμε και ξαναγυρίσαμε πάλι στην ρουτίνα της καθημερινότητας!Οχι , καλά ήταν δεν μπορώ να πω!!Και του χρόνου να΄μαστε καλα!
Μετά το φαγοπότι όλων αυτών των ημερών και αφού ανεβάσαμε  την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια στα υψη...είπα να φτιάξω ένα ψαράκι να φάμε , να συνέλθει λίγο το στομάχι!!!
Πέρκα λοιπόν, με πράσα. Πάμε να δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε:


Υλικά
Για τα πράσα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 πράσα -το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι 
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Προαιρετικά -1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια
Για το ψάρι
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  2 φιλέτα πέρκας, κομμένα σε 4 κομμάτια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 2-3 κουτ. γλυκού κάρι (βάζω μπόλικο μιας και μου αρέσει)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 2 κουτ. σούπας αγελαδινό γιαούρτι ανακατεμένο με 1 κουτ. σούπας γάλα
Eκτέλεση
Πράσα:Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, πασπαλίζουμε με αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν και τα σοτάρουμε για 10'. Aν τα θέλουμε πιο μαλακά προσθέτουμε λίγο νεράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Στο τέλος, προσθέτουμε το κάρι, πιπέρι και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.








Ψάρι:
Αλευρώνουμε τις φέτες ψαριού.  Ζεσταίνουμε  το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις φέτες ψαριού για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το κάρι , αλάτι, πιπέρι και το νερό, ανακατεύουμε απαλά τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσει το ψάρι και να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού. Ανακινούμε το τηγάνι για να απλωθεί παντού η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με τα πράσα.


Το αγελαδινό γιαουρτάκι οπως ξέρετε ειναι πιο νερουλό και αυτό θελει κανονικά η συνταγή για να γίνει η σαλτσούλα πιο νερουλή, αλλα εγώ δεν είχα και έβαλα 2% οποτε οπως βλέπετε στην φωτογραφία είναι πιο σφιχτή η σαλτσούλα μου....όχι ότι με χάλασε , μια χαρά τρωγόταν και έτσι! Είναι πεντανόστιμο!!
Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε!!φιλιά πολλά!!

6 σχόλια:

  1. ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ!!!!!!!!!!!!
    ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΦΑΓΑΚΙ ΕΚΑΝΕΣ!!!!!!!
    ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΙΓΟΥΡΑ !!!!!!!
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ Η ΠΕΡΚΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πιάτο σου φαίνεται εξαιρετικό!
    Ενα νόστιμο ψαράκι είναι ότι πρέπει για μετά την κρεατοφαγία του Πάσχα!
    Και η σαλτσούλα του μου αρέσει πολύ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστος Ανεστη..πρεπει να ειναι πεντανοστημο..να σε καλα κοριτσι..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολύ ωραία ιδέα Κωνσταντίνα...
    και φανταζομαι και με άλλο ψαράκι μπορεί να γίνει...
    ( αυτό που με τρέλανε είναι τα τριαντάφυλλα...με ντομάτα είναι φτιαγμένα...??? )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχαχαχα Όχι καλέ!!δεν τρώγονται τα τριαντάφυλλα!!το σχέδιο του πιάτου είναι! Ξέρεις τι μου θύμησες τώρα? είχε έρθει ένας συμπέθερος σπίτι και τον κερασα γλυκό με ζελέ σε τέτοιο μικρό πιατάκι και νόμιζε ότι τρώγεται και το καρφωνε!!χαχαχααα

    Σας ευχαριστώ κορίτσια! και όντως μπορούμε να το φτιάξουμε και με γαλέο, μπακαλιάρο ,σφυρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. άντε να μη σου πω...
    πάντως τώρα που το καλοκοιτάω,το μικρό ξεχωρίζει οτι είναι του πιάτου...
    το μεγάλο φαίνεται σαν ντεκόρ με ντομάτα...
    κι επειδή εγώ τη πετριά με τα λουλούδια την έχω και κάνω κάτι τέτοια τρελά για διακόσμηση,έτσι μου καθότανε καλύτερα...
    καλό Σ/Κ να έχεις...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλώς ήρθατε!!