Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Aladdin

Δευτέρα 26/9/11

ALADDIN



Καλησπερα στην μπλοκογειτονιά!

Είχα μια διάθεση να παίξω...έφτιαξα εναν πίνακα για την ανηψιά μου . Πηρα τον καμβα τον ζωγράφισα με λαδομπογιές . Ανοιξα φυλλο πηλού και σχεδίασα το παλάτι .

 Με τα εργαλεια του πηλου το σκάλισα,

το εβαψα με ακρυλικά ,




 το κολλησα επάνω στον καμβά με ατλακολ .
 Και βρηκα και τον Αλαντιν με την Γιασμιν στο μαγικο χαλί τους, το εβγαλα εκτυπωση και το κολλησα στον καμβά!



Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Μαριονέτα

Δευτέρα 12/9/11



Μαριονέτα Κρουέλα

Πριν μια βδομάδα περίπου η μπλογκοφίλη μας η Κατρίνα μας ειχε δείξει την μαριονέτα της την Κρουέλα η οποία ηταν στα αλήθεια τρομαχτική...:-)) ....και θυμήθηκα την δική μου...

Το 2006 που πήγαινα χειροτεχνία στον Δήμο Χαιδαρίου είχαμε ασχοληθεί κι εμείς με την μαριονέτα . Η καθε μια απο εμας διάλεξε ενα θέμα και όλες ειχαμε κανει κατι διαφορετικό. Εγω είχα κάνει Κρουέλα, η αδερφή μου μια νεράιδα , οι υπόλοιπες κοπέλες ειχαν κανει νάνους, πινόκιο, γκέισες . Στην έκθεση ειχαν πολύ γέλιο ετσι οπως ηταν ολες κρεμασμένες η μια δίπλα στην άλλη.
Η δική μου δεν ηταν τρομαχτική...μάλλον τωρα που την ξαναβλέπω παρα ήταν καλή για Κρουέλα...χαχαχα

Το μόνο που δεν μου άρεσε για να πω την αλήθεια ήταν τα χέρια τους , τα οποία κατα την γνώμη μου ηταν μεγάλα για τις μαριονέτες...το πατρόν ηταν το δικό μας χέρι. Οπως θα δειτε και στις φωτογραφίες ολες οι μαριονέτες ειναι με κατι τεραστιες παλάμες...χαχαχαχα
Η αλήθεια είναι οτι ηταν πολύ χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία...δεν ξερω αν θα ξανα εμπαινα στον πειρασμό να φτιάξω άλλη.
Θα σας πω πως περίπου την φτιάξαμε αν και δεν εχω πολλές φωτογραφίες απο την κατασκευή της.

Στην αρχή ξεκινήσαμε κανοντας εναν ρόμβο με σύρμα . Με χαρτοταινία τύλιξα όλο τον ρόμβο και στερέωσα ρολό για λαιμό. Δεξιά και αριστερά στερεώσαμε και δυο βιδοθηλιές (για τα σπαγγακια) . Αρχισα να γεμίζω με χαρτοπολτό και μετά δώσαμε σχήμα σε μύτη, μάγουλα ,χείλη, μάτια.
Αφήνω να στεγνώσει και με γυαλόχαρτο τρίβω όλα τα αγρια σημεία...καλά λείο δεν εγινε αλλα τέλος παντων. 
Με τον ιδιο τρόπο φτιάξαμε τα παπούτσια της και τα χέρια της. Μετα ακολούθησε το μακιγιάζ προσώπου και βάψιμο ποδιών. Στα χέρια επειδή δεν μου άρεσαν εβαψα με ακρυλικό χρώμα κάτι γάντια που είχα και της τα φόρεσα...





Το σώμα της αποτελείται απο μαξιλαράκι (κάμποτο σε ορθογώνιο σχήμα γεμισμένο με υαλοβάμβακα) . Τα πόδια της και τα χέρια της ειναι πηχάκια 10 +14cm δυο κομματια για το καθε ακρο ενωμενα με βιδοθηλιές για να κουνιούνται. Στο μερος της γάμπας τυλίξαμε το πηχάκι με υαλοβάμβακα και βαλαμε καλτσάκι ναυλον εκρου το οποίο στερεώσαμε με κλωστή και βελόνα στο τελείωμα.Στην βιδοθηλιά περάσαμε την πατούσα της.




Mαύρο φόρεμα βελούδινο με ασπρομαυρο λεοπαρ στο τελείωμα του λαιμού και στο χέρι .
Ασπρο και μαύρο μαλλί μπουκλέ κολλημένο με ατλακόλ στο κεφάλι.



Γούνινη κάπα δαλματίας...χιχιχιι 
 Περνάμε σχοινάκια στις βιδοθηλιές , τα οποία τα στερεώνουμε σε δυο καβίλιες (σε σχήμα σταυρού) απ΄οπου κουνάμε τα χέρια και τα πόδια της μαριονέτας μας.

Εδώ είναι καποιες φωτογραφίες και απο την εκθεση μαζί με τις υπόλοιπες μαριονέτες..:

φωτογραφία απο την εκθεση στο Παλατάκι Χαιδαρίου

Εκθεση στο Παλατάκι Χαιδαρίου



Προχθές ανακάλυψα ότι ο Δήμος Αγ.Αναργύρων έχει τμήμα εικαστικών με ψηφιδωτό, μασκα, κεραμική ,χαρακτική, αγιογραφία... και πήγα και γράφτηκα κεραμική πάλι! Πολύ χάρηκα!! Θα΄ναι δυο φορές την εβδομάδα,3ωρα απογευματινά ... θα θελα να παω να παρακολουθησω και αλλα μαθήματα αλλά μετά θα με εδιωχνε ο αντρας μου απο το σπίτι...χιχιχιιι....
Καλή εβδομάδα να έχουμε!

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Κολοκυθόπιτα και κολοκυθοκεφτέδες

Δευτέρα 5/9/11


Κολοκυθόπιτα και κολοκυθοκεφτέδες


Γυρνώντας απο τις διακοπές μας στην Πρέβεζα συναντήσαμε παρα πολλούς πάγκους με μαναβική και αγοράσαμε μια πορτοκαλί κολοκύθα και μια κίτρινη... ο νεαρός μου ειπε οτι αλλη η κολοκύθα για γλυκό και αλλη για πίτα...δεν το ήξερα. Εγω όμως μιας και δεν εχω ξανα ασχοληθεί με το θεμα κολοκύθα σαν καλη..."νοικοκυρά" -λεμε τώρα- τι εκανα? τις πήρα και τις πήγα στην μαμάααααα! χαχαχαα
Εκεί καθήσαμε και ανοίξαμε την μεγάλη κολοκύθα και ξεκινήσαμε και φτιάξαμε κολοκυθοπιτα... βεβαια η κολοκυθα αυτή φτανει να φτιαξεις αλλες 3 κολοκυθοπιτες...χαχαχα  οπότε θα'χουμε να τρώμε!

ΥΛΙΚΑ για κολοκυθόπιτα


Κολοκύθα πορτοκαλί τριμμένη στον τρίφτη
Μαιντανός,
Ανιθος
2 Αυγά
κρεμμυδάκι φρέσκο
φέτα
αλάτι / πιπέρι

Για το φύλλο
600γρ. αλευρι
1 φλ.καφέ λάδι
αλατι, πιπέρι
νερό οσο πάρει


Αφού ανοίξουμε την κολοκύθα και αρχίσουμε να κοβουμε σιγα σιγα κομματια το πρωτο πραγμα που κανουμε ειναι να τρίψουμε την κολοκύθα στον τρίφτη ,την βάζουμε στο σουρωτήρι και την στίβουμε πολύ καλα να φύγουν τα υγρά της. Την βάζουμε σε ενα μπωλ και προσθετουμε τον μαιντανό, τον άνιθο ,το κρεμμυδάκι, τα αυγα, το αλατοπιπερο και την φέτα ψιλοκομμένη με το πιρούνι. Ανακατευουμε τα υλικά μας.
 Σ'ενα ταψι αφου το λαδωσουμε ανοιγουμε και τοποθετουμε 2 φυλλα κάτω ,λαδώνουμε ενδιάμεσα, ρίχνουμε την γέμιση και στρώνουμε αλλα δυο φυλλα απο πανω. Λαδώνω και ραντίζω με λίγο νεράκι. Χαρακώνω την πίτα σε κομμάτια και ψήνω στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.


ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


Υλικά
  • Κολοκύθι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι
  • φέτα
  • φρυγανια τριμμένη
  • αλατι, πιπερι
  • αλευρι οσο πάρει
Ανακατευω ολα τα υλικά μέχρι να γίνει ενα σφιχτό μιγμα που να πλαθεται σε κεφτεδάκια. Τηγανίζω σε καυτο λάδι μέχρι να παρουν χρώμα. Τοποθετώ σε πιατέλα με χαρτοπετσέτα για να απορροφησει τα περιττά λάδια.
Καλώς ήρθατε!!