Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Κοτόπιτα με πράσα



Υλικά




  • 1/2 κιλό φύλλα χωριάτικα
  • 1 μέτριο κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
  • μανιτάρια
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • λίγο λευκό κρασί




Εκτέλεση



Πλένετε το κοτόπουλο, το κόβετε στη μέση, αφαιρείτε την πέτσα του , το βάζετε σε μια κατσαρόλα προσθέτοντας νερό,δάφνη αλάτι πιπέρι και το βράζετε μέχρι να μαλακώσει.Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει .Το ξεψαχνίζετε σε μικρά κομματάκια και το βάζετε σε μια λεκάνη.


Σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πράσα σε ενα τηγάνι με λίγο λάδι.Προσθέτετε το μαιντανό, μανιτάρια,αλάτι, πιπέρι και σβήνετε με το κρασί. Το αφήνετε με κλειστό καπάκι να βράσει λίγο στο ζουμάκι.Ρίχνετε το μίγμα στην λεκάνη με το κοτόπουλο -χωρίς πολλά ζουμιά.


Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στην λεκάνη.Ρίχνετε τα τυριά ,το γιαούρτι ,το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύετε.Αλείφετε ένα ταψί Νο 32 με λίγο λάδι και στρώνετε ένα ένα τα μισά φύλλα αλείφοντας με λάδι. Ρίχνετε την γέμιση και στρώνεται τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας πάλι ένα ένα με λάδι.


Χαράζετε προσεκτικά την επιφάνεια και τη ραντίζετε με το υπόλοιπο λάδι και λίγο νερό. Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 1/2 ώρα περίπου.Αφού την βγάλετε απο τον φούρνο ,την αφήνετε να κρυώσει λίγο και την κόβετε σε κομμάτια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε!!